WARSZTAT CATERINGOWY
Zajęcia w ramach warsztatu mają na celu profesjonalizację usług w zakresie przygotowywania posiłków, obsługi klienta i cateringu.
Uczestnicy doskonalą swoje umiejętności w zakresie:
- wprowadzenia do technologii gastronomii – nowe trendy
w sztuce prezentacji potraw - technologii kulinarnych potraw (przystawki, przekąski, zupy, dania mięsne wieprzowe, dania mięsne wołowina – drób)
- technologia kulinarna – patery.
Zdobywają także umiejętności z zakresu organizowania przyjęć okolicznościowych ( rodzaju przyjęć, przygotowywaniu stołów i obsłudze uczestników przyjęć).
CIS Kielce posiada w swoich strukturach dwie kuchnie, które dostarczają posiłki do żłobków i przedszkoli, hospicjum oraz klientów grupowych i indywidualnych.
CIS organizuje także catering na imprezy okolicznościowe, bankiety, konferencje.
Menu dostosowywane jest do potrzeb i według wskazówek klienta.
Przeczytaj Menu
